Alergam fara scop si fara sa avem o linie de finish

 Toata viata alergam. De cand ne nastem pana murim nu facem altceva decat sa alergam. Cand suntem tineri vrem sa crestem, cand am crescut vrem sa fim din nou copii, dar totusi alergam. Alergam dupa bani, faima, avere, recunostinta, iubire, familie si orice alt lucru pe care ni-l mai dorim.


Viata e pentru noi un maraton ce nu se sfarseste decat atunci cand inima noastra cedeaza. Pana atunci trebuie sa alergam. Alergam pentru noi, pentru copiii nostri si apoi alergatul se transforma intr-un mers domol pe care il continuam pana ajungem la finish. Finish-ul nu-i deloc un moment fericit nici pentru noi nici pentru cei din jurul nostru. Dar atunci stii macar ca toata cursa asta plina de obstacole s-a sfarsit. Ca nu mai ai nimic de facut si ca dupa o viara de alergat esti liber sa te asezi pe banca si sa iti tragi sufletul, la propriu si la figurat.

Sfarsitul e trist, dar poate ai atunci macar un minut sa te uiti in urma ta si sa vezi cum ti-a fost cursa pana atunci. Probabil cu obstacole, cu zone grele de care nu ai putut trece usor, dar ai reusit. Alergam, alergam mereu, de parca cei mai agresivi caini ar fi pe urmele noastre si sunt gata sa ne manance de vii.


Putem sa alergam cat vrem, daca stim ca in urma noastra nu am lasat un loc pustiu. Atunci putem sa spunem ca am castigat maratonul vietii noastre.
 

stiri si gânduri sociale aleatoare.. Published @ 2023 by fantezii