Feedback

Feedback e poate cel mai utilizat cuvant din toate noile afaceri si pe buna dreptate, caci reprezinta siguranta unui efect dorit. Fie ca e vorba de un task pe care trebuie sa il faci, atunci cand cineva iti cere feedback vrea, de fapt, raspunsul ca totul e in regula. Mai mult decat atat, in traducere libera cuvantul inseamna raspuns la un stimul. Sunt sanse mari ca neologismul sa fie introdus in noua versiune a DOOM-ului romanesc datorita folosintei la scara mare.

Provenienta din engleza


Initial cuvantul feedback a fost folosit in electrotehnica pentru a evidentia raspunsul cipurilor la un semnal electric binar. Utilitatea lui a facut sa fie folosit in arii din ce in ce mai diverse astfel ca acum e folosit in aproape orice conversatie profesionala. Atunci cand il folosesti ii arati persoanei careia il transmiti faptul ca esti interesat de siguranta si de validitatea muncii depuse de tine.

Comunicare bidirectionala


Comunicarea bidirectionala e considerata a fi una din clasicele forme ale dialogului in care emitatorul si receptorul schimba rolurile intre ei pe parcursul unei conversatii. Acest fel de dialog implica si foarte multa atentie, dar si un respect mutual. Se spune ca o comunicare eficienta e una in care fiecare actor social emite un mesaj o singura data, dar in viata de zi cu zi cuvintele ca feedback asigura un obiectiv indeplinit mult mai usor pentru ambele persoane.

Raportul social


O caracteristica pozitiva al acestui cuvant este ca are un caracter semiformal. Asta inseamna ca poate fi folosit in orice formule si combinatii diferite de rapoarte sociale.
 

stiri si gânduri sociale aleatoare.. Published @ 2023 by fantezii