De la „Ghinion” la” Comemorare”
-
Dacă mai era nevoie de ceva care să întărească inutilitatea,
superficialitatea și aroganța de manelist
The post De la „Ghinion” la” Comemorare” first app...
de săptămână
Pe cât de greu a venit acest sfârșit de săptămână, pe cât de mult a fost așteptat, pe atât de repede s-a terminat. Ce mult mă poate enerva!
Cum mi-am petrecut sfârșitul săptămânii?!! Simplist, în stil de hoinar prin urbe și nu numai.
După o scurtă repriză de serviciu, că mai trebuie și de ăsta, sâmbătă pe la amiază, așa cum vă anunțasem, am plecat în Piața Unirii să „mă lecturez”. În drum spre eveniment m-am întâlnit și cu duhovnicul meu, căruia i-am spus în mare despre acest eveniment. „Uite! E foarte bine venită această manifestare, mai ales că vine de acolo de unde te aștepți mai puțin! Că vine de la studenți de la FEAA! Bravo lor! Să facă mai des!”. În seara aceasta am aflat de la Mihaela Anghel că va fi o nouă sesiune în septembrie. Foarte tare!, mi-am zis.
Acolo am întâlnit lume de toate felurile, însă, predominant, dintr-o treaptă de vârstă ce este obișnuită cu lectura, măcar în caz de nevoie (sesiunea). M-a surprins să văd și un călugăr printre acești tineri plin de viață. Vorbeam cu o amică despre faptul că această LECTURĂ URBANĂ ar trebui să fie mai des făcută. Și, ca o particularitate, ar prinde bine să aibă un public țintă, personificat în junii de liceu. Mulți dintre ei nici nu prea mai știu ce înseamnă să citești o carte. Au nevoie de vreo informație deschid calculatorul, tastează www.google.ro și problema e rezolvată. Partea proastă abia acum începe: neștiind să filtreze informația iau totul ca atare și astfel, se instalează un sincretism haotic în căpșorul lor fragil încât cu greu îi mai poți înțelege ce vor să exprime, încât cu greu își mai dau seama dacă ceea ce știu e bun sau nu. Ar trebui să facem ceva pentru a le stârni interesul pentru carte, interesul pentru a citi.
A fost și ziua de naștere a lui Vlăduț! A mai întinerit cu un an și ne-am grăbit și îngrămădit să-i urăm tradiționalul „La mulți ani!”. O plimbare până la Țuțora și o gură de aer proaspăt mi-a prins extraordinar de bine. Simt că ale mele urbane căi respiratorii s-au mai curățat de praf, de moloz, au respirat în voie aerul de țară cu tente de Prut.
Bateriile îmi sunt reîncărcate pentru încă o săptămână.