Daca vinul obtinut din strugurii de Busuioaca de Bohotin se numara printre preferatele tale, atunci magazinul online al Cramei Budureasca este locul ideal catre care sa te orientezi. Aici te asteapta numeroase optiuni si ai toate sansele sa gasesti vinuri care sa te cucereasca inca de la primul pahar.
Strugurii Busuioaca de Bohotin se bucura de o
atentie speciala in viile Budureasca din regiunea Dealu Mare, iar aici au parte
de conditii ideale de clima si sol. Strugurii din acest soi sunt bine cunoscuti
pentru aromele lor fructate si proaspete si dau viata unui vin usor de consumat
si plin de eleganta. Acesti struguri contin in mod natural cantitati mari de
zahar, astfel ca vinurile obtinute sunt, in general, dulci si demidulci, insa
la Crama Budureasca nu lipseste nici varianta sec. Un vin nobil din Busuioaca de Bohotin se poate servi ca atare, fie alaturi de nenumarate preparate, in
special langa branzeturi si fructe de mare.
Vinul rosé a devenit tot mai popular in
ultimii ani, fiind preferatul celor care iubesc o bautura proaspata, plina de
arome si racoritoare, astfel ca este cautat in special in lunile fierbinti din
an. Vinurile rosé sunt versatile, motiv pentru care pot fi consumate in nenumarate
contexte, de la iesiri la restaurantul preferat, pana la nopti lungi petrecute
pe terasa, pe plaja, in balcon, in compania unei carti bune si nu numai. Cele
produse de Crama Budureasca nu mai au nevoie de nicio prezentare, fiind deja
renumite pentru calitatea lor. Pentru a da viata vinurilor rosé grozave se
folosesc doar cei mai buni struguri din fiecare an de recolta.
Busuioaca din gama Budureasca Premium este
unul dintre cele mai noi vinuri incluse in aceasta gama. Dupa culegerea si
sortarea strugurilor, acestia se lasa in contact cu pielitele pentru 48 de ore,
astfel incat sa fie extrase aromele dorite. In urma unui proces oenologic
complex se obtine un vin de inalta calitate care pastreaza caracteristicile
specifice acestui soi de struguri. Astfel, suntem incantati de un vin cu o
culoare deosebita de roz pal straveziu, avand un parfum de petale de trandafir
care poate seduce pe oricine. Gustul este foarte bine structurat, ascunde un
amestec inedit de rodie si capsune si duce catre un final incantator care este
dominat de tuse citrice. Busuioaca din gama Budureasca Premium se poate servi
ca atare, insa este foarte bun si alaturi de o multime de preparate, printre
care si frigarui din carne de pui, fructe de mare, branzeturi proaspete sau
salate.
Busuioaca din gama Bristena este un vin
demidulce pe care merita sa il incerci. Strugurii Busuioaca sunt cultivati pe o
suprafata de 6 hectare si se bucura de o atentie deosebita in cadrul viilor
Budureasca. Acestia dau viata unui vin elegant, foarte bine structurat, obtinut
in urma unui proces amplu. Dupa presare, strugurii fermenteaza la temperaturi
scazute pentru o perioada de pana la 4 saptamani, timp necesar pentru
acumularea pe cale naturala a cantitatii de zahar dorite si a unei adevarate
armonii intre arome si senzatia de dulce.
Vinul incanta prin culoarea sa roz inchis, ca
de trandafir si poate sa cucereasca pe oricine cu aromele sale de dulceata de
zmeura si capsuni. Corpolenta vinului, dar si echilibrul intre zahar si
aciditate fac ca finalul sa fie unul cat se poate de catifelat. Busuioaca din
gama Bristena se poate consuma alaturi de branzeturi fine, usor sarate, insa
poate fi servit ca atare, pe post de desert. In schimb, pentru a fi pus cu
adevarat in valoare merita sa fie consumat la o temperatura intre 10 si 12
grade.