Cum îi ajută încălțămintea barefoot pe bebeluși?

Unul dintre cele mai drăguțe articole pe care le vezi în magazinele pentru copii sunt acei pantofi mici pentru bebeluși. Și nu numai că sunt drăguți, uneori chiar îi ajută pe cei mici, tocmai pentru a nu vă mai chinui cu șosețelele care alunecă de pe piciorușe tot timpul. Oricât de drăguți sunt, se pare că pantofii moderni pentru sugari pot interfera cu dezvoltarea bebelușilor, mai ales că aceștia învață să meargă, motiv pentru care încălțămintea barefoot pentru bebeluși este o soluție în acest sens.

Renunță la pantofii drăguți pentru și alege încălțăminte barefoot pentru bebeluși, care să îi ajute să meargă cât mai ușor. Piciorul este o structură mecanică complexă formată din 26 de oase, 33 de articulații și peste 100 de mușchi, ligamente și tendoane, motiv pentru care creșterea și dezvoltarea sa este un aspect căruia trebuie să îi acordați importanță maximă, tocmai pentru a-i oferi copilului o dezvoltare locomotorie optimă.


Pentru un copil care tocmai învață să meargă, să se joace și să târască, papucii nepotriviți pot afecta modul în care își folosesc mușchii și oasele din picioare.

Cum pot pantofii pentru bebeluși să afecteze dezvoltarea mersului?


Odată cu creșterea rapidă, dezvoltarea creierului și dezvoltarea locomotorie întregul corp progresează într-un ritm rapid. În doar un an, mulți copii învață să stea în fund, să se târască, să stea în picioare și chiar să meargă. După cum se dovedește, bebelușii învață să-și folosească cel mai bine corpul atunci când nu există aspecte care să interfereze cu procesul acesta de dezvoltare.

De exemplu, avem o mulțime de echipamente pentru bebeluși concepute pentru a-i ajuta pe să stea în picioare cât mai echilibrat, așa cum este și încălțămintea barefoot pentru bebeluși de la Ariana Baby Shoes. Cu toate acestea, potrivit informațiilor mai multor terapeuți fizici și specialiști în dezvoltare pentru bebeluși, acestea interferează de fapt cu micuții care învață să-și folosească mușchii în mod corespunzător, iar o soluție pentru această problemă este purtarea încălțămintei barefoot pentru bebeluși.

Când bebelușii stau nesprijiniți, ei își solicită mușchii și învață cum să se echilibreze. Într-un scaun, bebelușii nu trebuie să solicite atât de mulți mușchi sau să acorde atât de multă atenție echilibrului.

Pentru bebelușii care învață să se miște și, mai ales, să meargă, purtarea pantofilor poate afecta mușchii pe care îi folosesc pentru a face acest lucru, motiv pentru care încălțămintea barefoot pentru bebeluși este ideală în acest caz.

Mersul desculț poate ajuta la dezvoltarea mușchilor și ligamentelor piciorului și la întărirea arcului piciorului. Când copiii mici merg desculți, ajută și la îmbunătățirea percepției senzației de deplasare, ceea ce este extrem de benefic pentru dezvoltarea lor motrică. Pantofii pot afecta postura, iar mersul cu încălțăminte barefoot pentru bebeluși contribuie la formarea unei posturi corecte.

 

 

stiri si gânduri sociale aleatoare.. Published @ 2023 by fantezii