Praga, orașul îndrăgostiților de artă și arhitectură

Se zice că o vacanță este mereu binevenită pentru a sparge rutina de zi cu zi și a ne găsi energia necesară pentru zilele ce vor veni. În acest sens, astăzi, Fabrica de Vacanțe vă propune o idee de călătorie inedită: un city break în Praga. Chiar dacă ați putea spune că nu vi se pare destul de tentant, că ați prefera un oraș mult mai celebru din Europa, precum Roma, Paris, Barcelona sau Milano, pentru îndrăgostiții de vintage, istorie și locuri cu mare încărcătură istorică, Praga este o destinație ideală.

Așadar, dacă ajungeți într-un city break în Praga și sunteți în căutare de obiective turistice care să vă încânte privirea, iată ce nu trebuie să ratați:

1.     Podul Carol

Una dintre cele mai emblematice atracții din Praga, Podul Carol, un loc vechi de 650 de ani, iar pentru traversarea nu trebuie să dați nici un ban să traverseze. Puteți să vă plimbați de-a lungul pavajului său de piatră pentru a admira șirurile de statui baroc, să vă bucurați de grupurile de musicieni ambulanți și artiști și admirați turlele și cupolele spectaculoase de pe ambele maluri ale râului Vltava. Pentru o vedere minunată asupra întregii deschideri de 500 m a podului cu arc de piatră, trebuie să mergeți spre malul râului din spatele Muzeului Franz Kafka.

2.     Ceasul Astronomic

Un alt reper celebru al orașului, Ceasul Astronomic, este unul dintre cele mai populare lucruri gratuite locuri de vizitat dacă ajungeți într-un city break în Praga. Pe lângă faptul că sunt extrem de frumoase și bogate în simbolism, cele două cadrane de ceas sunt adevărate izvoare de informație. Ele vă spun ora, ziua și luna anului, semnul zodiacal, orele apusului și răsăritului, faza curentă a lunii și multe altele. Acest ceas a fost instalat aici pentru prima dată în 1410.

3.     Dealul Petřín

Dealul Petřín este unul dintre cele mai populare locuri de joacă din Praga. Dacă vrei să vezi pădurile bogate, păsări multicolore, grădinile de trandafiri înflorite și priveliștile superbe ale orașului nu rata Zidul Foamei, o structură construită în 1362 care își ia numele de la afirmația că zidul nu a fost construit pentru o valoare strategică, ci ca mijloc de a oferi venituri populației din Praga, în urma unei foamete. Puteți traversa dealul Petřín sau pur și simplu puteți urca pe funicularul din secolul al XIX-lea, care face parte din rețeaua de transport public, deci un supliment gratuit pentru orice călătorie cu tramvaiul sau metroul pentru cei care au un permis de călătorie valabil de una sau trei zile.

Un city break în Praga merită toată atenția dumneavoastră, mai ales dacă doriți să vizitați un oraș care să nu fie prea aglomerat pentru a putea fi vizitat în liniște.

 

 

 

stiri si gânduri sociale aleatoare.. Published @ 2023 by fantezii