Vacanța în Egipt – de neratat în 2021

 Egiptul este casa unora dintre cele mai spectaculoase obiective turistice din lume, care de sute de ani păstrează o istorie și o civilizație cu totul și cu totul specială. Învăluit într-un mister specific, și guvernat de o atmosferă mistică greu de egalat, acesta a devenit destinația de concediu preferată de tot mai mulți dintre turiști. Granițele țării păzesc unele dintre cele mi importante dovezi ale existenței unei lumi antice, iar o vacanță în Egipt poate fi ideală pentru cei care sunt în căutarea unei altfel de liniști. Atât din punct de vedere istoric, cât și din punct de vedere arhitectural, Egiptul este țara care are de oferit peisaje fabuloase și amintiri de neuitat pentru oricine.

Aswan – orașul de-a lugul Nilului

Situat de-a lungul râului Nil, Aswan este unul dintre cele mai vizitate orașe din Egipt. Ales adesea de către aceștia pentru liniștea și pentru starea de relaxare pe care o poate oferi, acesta este excelent și din punct de vedere istoric. Peisajele completate de palmierii înalți și climatul cald vor face din acest oraș locul perfect pentru o plimbare lungă în care veți avea ocazia să-i descoperiți toate secretele. Tot aici veți putea observa civilizația nubiană, care cultivă și muncește terenurile arabile din zona. Aswan oferă o experiență completă a ceea ce înseamnă o vacanță în Egipt și în același timp îți trezește apetitul și pentru alte orașe din țară.


Alexandria – casa civilizației egiptene

Cunoscut ca fiind la un moment dat unul dintre cele mai mari orașe din lume, Alexandria reușește și în ziua de astăzi să cucerească fiecare turist care ajunge aici. Celebru pentru colecția impresionantă de cărți și pentru farul uriaș, acesta a fost fondat în urmă cu sute de ani de către Alexandru cel Mare. Un oraș care până în ziua de astăzi poarte pe umeri o istorie incredibilă și care are de oferit unele dintre cele mai frumoase peisaje. Gloria de altădată a acestuia se poate simți la fiecare pas pe care îl faci, iar atmosfera antică este una greu de egalat.

Luxor – luxul specific egiptului

Așezat pe malul stâng al Nilului, și păstrând intactă atmosfera unui a ceea ce a fost odată cel mai luxos oraș din ținutul Egiptului, Luxor își întâmpină astăzi vizitatorii la fel de impunător și de prezent. Astăzi acesta este considerat un muzeu în aer liber pentru toți cei care își doresc să trăiască chiar și pentru puțin în atmosfera antică a strămoșilor egiptenilor. Luxor este un loc care adăpostește la fiecare pas o comoară, un secret sau o moștenire a unor vremuri de mult apuse. Relicvele orașului au rămas neatinse și fiecare dintre acestea duce mai departe ceea ce înseamnă istoria fabuloasă a unui popor și a unei civilizații. 

 

stiri si gânduri sociale aleatoare.. Published @ 2023 by fantezii