Speranta moare ultima

In ultimii ani am invatat ca nu am invatat nimic si ca e doar o chestiune de conjunctura ca sa repet aceleasi greseli. Am mai aflat ca iertarea nu e pentru cei care o cer, ci pentru cei care o acorda. Am invatat ca lupu-si schimba parul, dar naravul ba, ca e nevoie doar de doi, cu cat sunt mai multi, cu atat e mai complicat. Nu poti sa astepti, daca nu este, nu va fi niciodata. Nu exista modele in viata, doar anti-modele si doar tu poti decide pentru tine. Nu toti oamenii sunt la fel, dar toti se comporta ca niste fiare cand sunt incoltiti. Terapia prin scris e buna pana la un moment dat, la fel ca si ciorba reincalzita. Mi-am dat seama ca nu ai cum sa lupti pentru altcineva si ca niciodata nu o sa reusesti sa ajuti un om care nu vrea sa se ajute, mai bine il lasi sa se inece, e dureros sa privesti, dar poate fi mai sanatos pentru tine. O sa fii traumatizat pe viata, dar o sa traiesti. Pot spune cu certitudine ca oamenii nu se schimba, doar ii descoperi, ca problemele tale sunt din cauza ta si niciodata din cauza altuia. Am invatat ca sunt oameni de care trebuie sa te feresti si oameni pe care n-ar trebui sa-i cunosti niciodata. Un fruct mucegait intr-o fructiera mereu le va strica si pe celelalate, niciodata celelalte nu il vor insanatosi pe cel bolnav.



Amintirile nu sunt mai puternice decat prezentul, prezentul iti poate schimba reflexia despre trecut, iar prezentul altcuiva iti poate reaminti de trecutul tau sau in mai putine cuvinte “zadarnicia vietii”.


Mda, nu e cea mai buna perioada, dar e o perioada si e finalul ei. Speranta nu moare ultima, speranta moare in fata evidentelor.
 

stiri si gânduri sociale aleatoare.. Published @ 2023 by fantezii