Descopera beneficiile aduse sanatatii de vinul rosu

Vinul rosu poate fi apreciat pentru multe din calitatile sale, inclusiv pentru beneficiile pe care le aduce sanatatii. De-a lungul anilor au fost efectuate o multime de studii care sa ateste asta si s-a descoperit faptul ca a consuma vin rosu in cantitati mici este mai benefic pentru organism decat evitarea consumului acestuia. Antioxidantii care se regaesc in vinul rosu ajuta la diminuarea sanselor de dezvoltare a afectiunilor cardiovasculare si a diabetului de tip 2. In schimb, daca vinul este consumat in cantitati ridicate, atunci toate aceste beneficii se transforma in factori de risc.

Taninurile sunt cele care asigura principalele beneficii pentru sanatate. Pe langa alcool si apa, cam tot ce se regaseste intr-un vin este un tip de polifenol care poate sa includa taninurile, pigmenti de culoare, arome, resveratrol, alaturi de o multime de alti compusi din plante. Astfel, antioxidantii sunt bine cunoscuti pentru faptul ca inhiba cresterea colesterolului, ceea ce este esential pentru longevitate.

In schimb, nu toate vinurile rosii sunt bune pentru sanatate. De exemplu, vinurile rosii seci sunt considerate mai bune decat cele dulci, la fel si cele cu o concentratie alcoolica mai scazuta. Vinurile rosii cu un nivel ridicat de taninuri sunt recomandate inaintea celor cu un nivel mai scazut, iar cele tinere au mai multe beneficii decat cele invechite. Cu totii stim ca pe masura ce se invecheste, vinul dezvolta diferite caracteristici pentru care este foarte apreciat, insa acestea nu aduc niciun beneficiu sanatatii.

Alege vinul rosu produs de Crama Budureasca intrucat regiunea Dealu Mare este bine cunoscuta pentru calitatea vinului obtinut din strugurii de aici. Conditiile sunt ideale, de la sol, clima si altitudine pana la experienta oenologului si podgorenilor, astfel ca aici prind viata vinuri care pot cuceri pe oricine inca de la primul pahar.


Feteasca Neagra din gama Budureasca Premium este un vin care merita incercat si care incanta prin culoarea sa rosu rubiniu inchis. Aromele sale fine de gem de prune si cuisoare sunt o adevarata placere, iar pe palatin se simte placut datorita gustului intens de prune, mure, vanilie si piper negru. Taninurile sunt catifelate si confera o structura cremoasa acestui vin care pentru a-si atinge potentialul, 50% a fost maturat in baricuri de stejar pentru o perioada de 12 luni. Feteasca Neagra din gama Budureasca Premium este versatil, astfel ca se poate consuma alaturi de o multime de preparate, in special din porc sau vita.

Shiraz din gama Budureasca Premium este un alt vin pe care il poti servi zilnic in cantitati moderate si care te poate ajuta sa iti pastrezi sanatatea. Cucereste prin culoarea sa rubiniu inchis si nasul dominat de aromele de mure. Acesta este un vin corpolent, avand taninuri ferme si un gust intens de fructe de padure completat cu note discrete de piper. Straluceste alaturi de preparate picante din carne tocata, fripturi din carne de vita, dar si lasagna.

Cabernet Sauvignon din gama Origini poate sa cucereasca pe oricine. Este de culoare rosu rubiniu inchis, iar aromele intense de cirese sunt completate cu accentele rafinate de tutun. Corpolent, cu un gust intens de fructe de padure si vanilie si un bun echilibru intre taninurile moi si cele naturale, acest vin are un potential bogat de invechire in sticla. La fel ca multe alte vinuri rosii si Cabernet Sauvignon din gama Origini poate fi consumat alaturi de preparate din vita premium gatite la gratar sau la tigaie. Alege vinul rosu preferat din magazinul online al Cramei Budureasca, locul in care ai toate sansele sa gasesti exact ceea ce iti doresti.

 

stiri si gânduri sociale aleatoare.. Published @ 2023 by fantezii