Cum sa trimiti un e-mail

E-mail-ul e printre cele mai folositoare inovatii atat in plan profesional cat si personal. Chiar daca procesul pare foarte simplu, comunicatiile pe internet de acest gen se bazeaza pe o infrastructura imensa, o retea de cabluri de foarte mare viteza care traverseaza oceanele si tarile, precum si mai multe servere care sa coordoneze rapid toate datele trimise si primite. Dar totusi, cum trebuie sa scrii un e-mail? Politicos, prietenos sau cu totul si cu totul formal ? Citeste in randurile urmatoare sfaturile noastre referitoare la cele mai bune moduri de a trimite un e-mail!

Foloseste formule clasice


E foarte usor sa uiti de formulele clasice atunci cand trebuie sa scrii pentru prima oara un e-mail: introducerea, cuprinsul si incheierea trebuie sa fie prezente indiferent daca mail-ul trebuie sa ajunga la un prieten sau la un coleg de munca. Incepe cu "Draga...", "Buna...", "Salut..." si alte forme similare menite sa initieze un dialog intre tine si persoane cu care vrei sa vorbesti. Trecand la corpul textului e foarte usor pentru cine va citi mesajul tau daca il imbogatesti cu poze sau il structurezi foarte aerisit: foloseste paragrafele si subtitlurile mai ales daca este un mesaj mai lung.

Mesaj 


Incearca sa fii direct, nimeni nu are timpul necesar pentru a citi un e-mail lung de 500 de cuvinte. Daca ai un mesaj atat de lung de transmis poate ca cel mai bine ar fi sa initiezi o conversatie telefonica.

Incheiere

Nu uita sa spui intotdeauna "Multumesc!" sau "Mersi!". Fie doar si pentru faptul ca persoana respectiva ti-a citit mail-ul, trebuie sa te comporti politicos.
 

stiri si gânduri sociale aleatoare.. Published @ 2023 by fantezii